Łosoś w sosie bazyliowym

Łosoś w sosie bazyliowym
Łosoś w sosie bazyliowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 607 kalorii, 34g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, bazylii, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś z sosem bazyliowym. *****, Grillowany łosoś z bazylią i sosem holenderskim, oraz Łosoś Prowansalski Z Sosem Pomidorowo-Bazyliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Łososia skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Odstawić 10 minut do wchłonięcia smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
łosośłosoś
2
W międzyczasie połącz bazylię, 1/2 szklanki oliwy z oliwek i pozostałe składniki w robocie kuchennym. Pulsować, aż drobno posiekane, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Smażyć łososia 4 do 5 minut z każdej strony, lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Miejsce na talerzach. Na ciepłej patelni podgrzej SOS bazyliowy i zalej łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
BazyliaBazylia
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Idealne połączenie: Kalifornijska ekspertka ds. stylu życia Susie Coelho poleca Meridian Pinot Noir do łososia z sosem bazyliowym. Odrobina cytryny oznacza, że przepis będzie działać równie dobrze z Chardonnay Meridian. Inną opcją jest Meridian Sauvignon Blanc. Jego jasna, słoneczna jakość pasuje do kwasowości pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
Pinot NoirPinot Noir
PomidorPomidor
łosośłosoś
BazyliaBazylia
CytrynaCytryna
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn