Łosoś w panierce z kolendrą i gorczycą
Przepis na Łosoś w panierce z kolendrą i gorczycą można przygotować w około 30 minut. Ten przepis na pescatarian przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 4,62 USD za porcję. To danie główne ma 376 kalorii, 37 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką miętę, pietruszkę, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 88% wyniku, co jest niesamowitym wynikiem. Podobne przepisy obejmują łosoś w skórce z papryką, kolendrą i sezamem, paprykę, kolendrę i łosoś w skórce z nasion sezamu oraz łosoś w skórce z nasion gorczycy.
Instrukcje
Ciasto: W misce wymieszaj panko, nasiona gorczycy, nasiona kolendry i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem.
Do mycia: W drugiej misce zmieszaj musztardę z 1/2 szklanki wody, dobrze wymieszaj.
W misce wymieszaj jogurt, śmietanę, rzeżuchę, ocet, miętę i czosnek. Aby mieć pewność, że przyprawy się wymieszały, zeskrob boki i wymieszaj jeszcze raz. Jeśli używasz w ciągu 30 minut, przechowuj w temperaturze pokojowej lub przechowuj w lodówce do użycia w przyszłości.
Łosoś: Posmaruj łososia rybą, a następnie wykończ wierzch (skórą) skórką. Powtórz tę czynność z każdym filetem.
Na średniej patelni, na średnim ogniu, posmaruj dno patelni olejem. Po podgrzaniu dodaj na patelnię pokrytą skorupą stronę łososia i smaż partiami, aż uzyskasz złoty kolor, od 2 do 3 minut. Odwróć rybę i dokończ smażenie do żądanej temperatury.
Na koniec posmaruj talerze 2 uncjami sosu z rzeżuchy/mięty. W razie potrzeby posyp łososiem i świeżymi ziołami.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łososia można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować NV Ruinart, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino