Łosoś w kremowym sosie koperkowym

Łosoś w kremowym sosie koperkowym
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Łosoś z kremowym sosem koperkowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 31g białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz filet z łososia, cebulę, sól z cebuli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś w kremowym sosie koperkowym, Łosoś w kremowym sosie koperkowym, oraz Łosoś w kremowym sosie koperkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową; lekko nasmarować folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Filet z łososia obłożyć skórką do dołu na folii. Łososia doprawić pieprzem cytrynowym i solą cebulową; na wierzch dodać krążki cebuli i plasterki cytryny, do kropki posmarować masłem. Folię owinąć wokół łososia i szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sól CebulowaSól Cebulowa
MasłoMasło
PieprzPieprz
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Zdejmij folię i włącz brojlery piekarnika. Kontynuuj gotowanie łososia pod brojlerem, aż miąższ płatków łatwo widelcem, 8 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Podczas gdy łosoś piecze, wymieszaj śmietanę, majonez, białe wino, kapary, posiekaną cebulę, solankę kaparową, sok z cytryny, chrzan, koper, sól czosnkową i czarny pieprz razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól CzosnkowaSól Czosnkowa
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Wino BiałeWino Białe
KoperKoper
KaparyKapary
łosośłosoś
SolankaSolanka
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Podawać z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn