Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Łosoś z kremowym sosem koperkowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 31g białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz filet z łososia, cebulę, sól z cebuli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś w kremowym sosie koperkowym, Łosoś w kremowym sosie koperkowym, oraz Łosoś w kremowym sosie koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową; lekko nasmarować folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Filet z łososia obłożyć skórką do dołu na folii. Łososia doprawić pieprzem cytrynowym i solą cebulową; na wierzch dodać krążki cebuli i plasterki cytryny, do kropki posmarować masłem. Folię owinąć wokół łososia i szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sól Cebulowa
Masło
Pieprz
Cytryna
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
3
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Zdejmij folię i włącz brojlery piekarnika. Kontynuuj gotowanie łososia pod brojlerem, aż miąższ płatków łatwo widelcem, 8 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
Folia Aluminiowa
4
Podczas gdy łosoś piecze, wymieszaj śmietanę, majonez, białe wino, kapary, posiekaną cebulę, solankę kaparową, sok z cytryny, chrzan, koper, sól czosnkową i czarny pieprz razem w misce.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.