Łosoś w garnku z groszkiem i ryżem

Łosoś w garnku z groszkiem i ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka sosu sojowego, groszek cukrowy, ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Fettuccine z łososiem i groszkiem, Miseczki z łososia Teriyaki z groszkiem i Sriracha, oraz Groszek cukrowy i ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ryż i 2 1/3 szklanki wody na średniej patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut. Pokrój łososia po przekątnej na cztery kawałki o grubości 3/4 cala. Doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Ułożyć na częściowo ugotowanym ryżu. Przykryć i gotować 7 protokół. Rozsypać groszek na łososia i ryżu. Przykryć i gotować, aż ryż i groszek zmiękną i łosoś jest nieprzezroczysty i zaczyna się łuszczyć, 3 do 5 protokół.
Wymieszać sos sojowy, szalotki, ocet, imbir, i cukier w małej misce. Łyżka sos na łososia, ryż i groszek i służyć. Technika: możesz dostosować tę metodę gotowania w jednym garnku do krewetek i przegrzebków. (
Dodaj je z groszkiem, po ugotowaniu ryżu przez około 15 minut.) Kluczem jest pokrycie patelni, więc wszystko paruje razem. Jeśli twoja patelnia nie ma pokrywki, użyj blachy do pieczenia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.