Łosoś tymiankowy z makaronem szałwiowym
Łosoś tymiankowy z makaronem szałwiowym wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 483 kalorie, 34g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz makaron jajeczny, liście tymianku, filet z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Podobne przepisy to Makaron łososiowy z fasolką szparagową i winegretem cytrynowo-tymiankowym, Pieczony indyk z szałwią i tymiankiem, oraz Marchew z szalotką, szałwią i tymiankiem.
Instrukcje
Ułóż kawałki łososia w misce do miksowania.
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, a następnie wrzucić 4 ząbki zmiażdżonego czosnku. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Łososia ułożyć na folii, doprawić solą i tymiankiem. Złóż folię na łososia, aby utworzyć szczelną torebkę.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż łosoś nie będzie już przezroczysty w środku, 15 do 20 minut.
W międzyczasie napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron jajeczny i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ukąszenia, o 5 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie, a następnie wrócić do garnka do gotowania.
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż masło lekko rumiane. Mieszaj z szałwią i czosnkiem, aż szałwia zwiędnie. Wymieszaj 1 łyżkę oliwy z oliwek, mrożony groszek, sok z 1 limonki i 1 1/2 łyżeczki soli. Wymieszać z makaronem i umieścić w misce.
Łososia wyjąć z folii i ułożyć na makaronie. Wycisnąć kolejną limonkę na górze, aby służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.