Łosoś Teriyaki z ananasowo-pekanowym bulgurem

Łosoś Teriyaki z ananasowo-pekanowym bulgurem
Przepis Łosoś Teriyaki z ananasowo-pekanowym bulgurem jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest świetnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 1204 kalorii, 54g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 5,62 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z self.com ma 1 fanów. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jeśli masz pekany, sos teriyaki, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Łososiowe szaszłyki Teriyaki z ananasem, Łosoś Teriyaki i ananas Quesadillas, oraz Gingery Teriyaki and ananas Grillowany Burger z łososia.

Instrukcje

1
Wrzucić pszenicę bulgur z ananasem, pekan, 1 łyżeczka oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
2
Szczotka cukinia z 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i sosem teriyaki; grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Połącz 2 łyżki sosu teriyaki, czosnek, ocet; połowę mieszanki przełożyć na łososia. Grilluj łososia 5 minut; Odwróć raz; szczotkuj pozostałą mieszaninę teriyaki; grilluj, aż łatwo płatki łososia, około 1 minuty.Wrzucić pszenicę bulgur z ananasem, pekan, 1 łyżeczka oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
BulgurBulgur
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Szczotka cukinia z 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i sosem teriyaki; grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Połącz 2 łyżki sosu teriyaki, czosnek, ocet; połowę mieszanki przełożyć na łososia. Grilluj łososia 5 minut; Odwróć raz; szczotkuj pozostałą mieszaninę teriyaki; grilluj, aż łatwo płatki łososia, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia96
Magazyn