Łosoś Teriyaki
Łosoś Teriyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Na 4,73 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka grzybów shiitake, brukselka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łosoś Teriyaki, Łosoś Teriyaki, oraz Łosoś Teriyaki.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika; Rozgrzej piekarnik do 45
W misce połącz sos teriyaki, miód, ocet, 1 łyżeczkę czosnku, imbir i olej sezamowy.
Łososia umieścić w płytkim naczyniu; posypać 1 1/2 łyżki mieszanki teriyaki; marynować 15 minut. W drugiej misce, wrzucić brukselkę z 1 1/2 łyżki czosnku, 1/2 łyżki oleju rzepakowego, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Zalać oprawioną blachę sprayem do gotowania.
Rozłóż brukselkę na patelni w jednej warstwie; piecz do jasnobrązowego, 5 minut. W drugiej misce wrzucić grzyby z pozostałym 1/2 łyżki oleju rzepakowego, 1 1/2 łyżeczki czosnku, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Brukselkę przesunąć na środek patelni; wierzch z łososiem; grzyby umieścić na patelni na brzegach; pieczemy, mieszając grzyby od czasu do czasu, aż łosoś zostanie tylko ugotowany, 8 do 10 minut. Top łososia z pozostałą mieszaniną teriyaki; podawać na brukselce i grzybach.Umieść stojak na środku piekarnika; Rozgrzej piekarnik do 45
W misce połącz sos teriyaki, miód, ocet, 1 łyżeczkę czosnku, imbir i olej sezamowy.
Łososia umieścić w płytkim naczyniu; posypać 1 1/2 łyżki mieszanki teriyaki; marynować 15 minut. W drugiej misce, wrzucić brukselkę z 1 1/2 łyżki czosnku, 1/2 łyżki oleju rzepakowego, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Zalać oprawioną blachę sprayem do gotowania.
Rozłóż brukselkę na patelni w jednej warstwie; piecz do jasnobrązowego, 5 minut. W drugiej misce wrzucić grzyby z pozostałym 1/2 łyżki oleju rzepakowego, 1 1/2 łyżeczki czosnku, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Brukselkę przesunąć na środek patelni; wierzch z łososiem; grzyby umieścić na patelni na brzegach; pieczemy, mieszając grzyby od czasu do czasu, aż łosoś zostanie tylko ugotowany, 8 do 10 minut. Top łososia z pozostałą mieszaniną teriyaki; podawać na brukselce i grzybach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.