Łosoś sojowo-imbirowy z makaronem Udon
Łosoś sojowo-imbirowy z makaronem Udon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 552 kalorie, 48g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 5,91 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sake, sos sojowy, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Makaron Udon z grzybami Shiitake w bulionie imbirowym, oraz Makaron Z Sosem Sojowym.
Instrukcje
W małym rondlu połączyć sos sojowy, sake, sok z limonki, imbir i cukier i doprowadzić do wrzenia; wymieszać, aby rozpuścić cukier.
Wlać marynatę do szklanego naczynia do pieczenia; ostudzić całkowicie.
Dodać łososia, obrócić do marynowania i marynować przez 1 do 4 godzin, obracając od czasu do czasu.
Rozgrzej brojlery. Smażyć łososia, strona skóry w dół, 5 cali od ciepła do złotego, o 3 protokół. Włącz filety i dusić na 4 protokół, lub aż skóra jest chrupiące i ryby nie jest całkiem gotowane przez.
W średnim rondlu z wrzącą wodą, gotować udon aż do ogrzania przez, 1 minutę.
Odcedzić makaron i przenieść do miski zupy.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni.
Dodać szpinak garściami i gotować na dużym ogniu, podrzucając, aż zwiędnie. Szpinak ułożyć na udon i polać łososiem. W naczyniu do pieczenia łyżkę soków do gotowania na rybę, posypać sezamem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.