Łosoś smażony na patelni podany z puree Wasabi

Łosoś smażony na patelni podany z puree Wasabi
Łosoś smażony na patelni podawany z puree Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatarian przepis ma 788 kalorii, 16G białka, oraz 46g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,69 zł za porcję, ten przepis okładki 20% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, zieloną cebulę, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 43%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Ziemniaki tłuczone z łososia sezamowego i Wasabi, Smażony łosoś z miodowym sosem Wasabi, oraz Wasabi Puree Ziemniaczane podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Łososia doprawić solą i pieprzem. W dużej patelni saute, na dużym ogniu, dodać oliwę z oliwek. Smażyć filety z łososia na złoty kolor z obu stron, około 2 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przełóż do nagrzanego piekarnika i kontynuuj gotowanie, aż medium się skończy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Podawać na łóżku z wasabi puree ziemniaczanym, z połową Miso i sosem śliwkowym skropionym i z kolendrą i miętowym Vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
WasabiWasabi
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
MisoMiso
5
Udekoruj zieloną cebulką i gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
6
W blenderze lub robocie kuchennym przetworzyć szpinak i rzeżuchę na cienkie puree. Przejść przez Tamis lub stainer. Rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Ziemniaki gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie, aż skończymy. Przejdź przez ricer.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
8
Ubijamy gorącą śmietaną i masłem, 1 mały kawałek na raz. Tuż przed podaniem wymieszaj pastę wasabi i przecier ze szpinaku i rzeżuchy. Mieszać, aż będzie dobrze wkomponowany. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pasta WasabiPasta Wasabi
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
9
W średnim rondlu rozgrzać olej arachidowy. Na średnim ogniu dodać czosnek, szalotkę, imbir i zieloną cebulkę i smażyć, aż będzie błyszczący i lekko rumiany, około 5 minut. Wymieszać z anyżem i czarnym pieprzem. Kontynuuj smażenie do aromatycznego, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Deglaze z winami śliwkowymi, Porto i czerwonymi. Zmniejszyć, aż pozostanie tylko około 1 szklanki płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
PortPort
11
Dodać jagnięcinę i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i obniżyć na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z puree malinowym, czerwoną pastą miso i neriume. Kontynuuj zmniejszanie aż do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MalinPuree Z Malin
Czerwone MisoCzerwone Miso
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12
Wymieszać z masłem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli jest zbyt cierpki, dodaj szczyptę cukru. Przecedź przez chinois i trzymaj ciepło, dopóki nie będzie to potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
13
W małej misce połączyć proszek musztardowy i wodę i wymieszać, aby uzyskać pastę i odstawić. W blenderze połącz kolendrę, miętę, żółtko, orzeszki ziemne, nerkowce, sok z cytryny, marynowany imbir, ocet i rozpuszczoną musztardę. Proces do przecieru. Podczas pracy silnika powoli dodawaj olej arachidowy do zemulgowania. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przechowywać w lodówce, aż będzie potrzebna. Użyj połowy vinaigrette dla jagnięciny i połowę rezerwy dla łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
około 1 1/2 szklanki vinaigrette
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu

Składniki

907papryka habaneropieczenie ziemniaków, takich jak rudziki, obranych i poćwiartowanychpieczenie ziemniaków, takich jak rudziki, obranych i poćwiartowanych1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz czarny, kruszonypieprz czarny, kruszony791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepuree malinowe lub jeżynowepuree malinowe lub jeżynowe113papryka habaneromasło pokrojone na kawałkimasło pokrojone na kawałki4Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)2Spód: okruszki z herbatników grahamorzechy nerkowca, tostyorzechy nerkowca, tosty4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegałązki kolendrygałązki kolendry591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane liście kolendrypakowane liście kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelamb demi-glacelamb demi-glace11/3 szklanki kakao w proszku HERSHEY®'S1/3 szklanki kakao w proszku HERSHEY®'S591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrany, rozgnieciony czosnekobrany, rozgnieciony czosnek3caleimbir, obrany, pokrojony, rozbityimbir, obrany, pokrojony, rozbity591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielona cebula, juliennezielona cebula, julienne1pęczkizielona cebula, pokrojona na 2-calowe kawałkizielona cebula, pokrojona na 2-calowe kawałki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem ciężki, podgrzewanykrem ciężki, podgrzewany2Spód: okruszki z herbatników grahamkrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane liście miętypakowane liście mięty1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoczerwona pasta misoczerwona pasta miso1porcja startego parmezanumusztarda w proszkumusztarda w proszku3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno2Spód: okruszki z herbatników graham1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno2Spód: okruszki z herbatników grahamorzeszki ziemne, tostyorzeszki ziemne, tosty301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweimbir marynowanyimbir marynowany2Spód: okruszki z herbatników grahamocet imbirowy marynowanyocet imbirowy marynowany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino śliwkowewino śliwkowe4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePortPort2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 funtów krótkich żeberek z kością5 funtów krótkich żeberek z kością170papryka habanerofilety z łososia bez skóryfilety z łososia bez skóry8trochę posiekanej cukiniiSól, pieprz i cukierSól, pieprz i cukier8trochę posiekanej cukiniiSól i pieprzSól i pieprz8trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrane, pokrojone szalotkiobrane, pokrojone szalotki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście szpinakuliście szpinaku1anyż Gwiaździsty, zmiażdżonyanyż Gwiaździsty, zmiażdżony8trochę posiekanej cukiniiCukierCukier1porcja startego parmezanupasta wasabipasta wasabi1porcja startego parmezanu1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście rukiew wodnaliście rukiew wodna1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoneriume (Japońska pasta morelowa)neriume (Japońska pasta morelowa)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Nowa etykieta wina Parducci Small Lot Chardonnay z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Parducci Small Lot Chardonnay Wine New Label
Parducci Small Lot Chardonnay Wine New Label
Szanując bogate dziedzictwo winogron Chardonnay, wybieramy indywidualnie winifikowane małe partie wysokiej jakości winogron Chardonnay, aby połączyć wino o odważnym, żywym charakterze i zrównoważonych smakach chrupiących jabłek, gruszek i owoców tropikalnych.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn