Łosoś sezamowy z makaronem Soba

Łosoś sezamowy z makaronem Soba
Łosoś sezamowy z makaronem Soba to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu sojowego, szalotki, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Łosoś pokruszony sezamem na makaronach Soba, Makaron Soba Sezamowy, oraz Makaron Soba Sezamowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj makaron soba i gotować, aż al dente, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
3
Odcedzić makaron, przenieść je do średniej miski i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W międzyczasie, w małej misce, połączyć sos sojowy, sok z cytryny i 1 łyżka imbiru. Lekko posmaruj filety z łososia po obu stronach odrobiną mieszanki sojowo-imbirowej, a następnie zanurz w nasionach sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Rozgrzać olej roślinny w dużej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać łososia na patelni, i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż nasiona sezamu są złote i ryby jest po prostu gotowane przez, o 5 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać olej sezamowy, szalotki, pozostałą 1 łyżkę imbiru i pozostałą mieszaninę sojowo-imbirową do makaronu soba i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Zielona CebulaZielona Cebula
ImbirImbir
8
Makaron soba przełożyć do misek do serwowania, polać filetami z łososia i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Makaron SobaMakaron Soba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia82
Magazyn