Łosoś sezamowy z makaronem Soba
Łosoś sezamowy z makaronem Soba to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu sojowego, szalotki, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Łosoś pokruszony sezamem na makaronach Soba, Makaron Soba Sezamowy, oraz Makaron Soba Sezamowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj makaron soba i gotować, aż al dente, o 5 protokół.
Odcedzić makaron, przenieść je do średniej miski i ogrzać.
W międzyczasie, w małej misce, połączyć sos sojowy, sok z cytryny i 1 łyżka imbiru. Lekko posmaruj filety z łososia po obu stronach odrobiną mieszanki sojowo-imbirowej, a następnie zanurz w nasionach sezamu.
Rozgrzać olej roślinny w dużej patelni nonstick.
Dodać łososia na patelni, i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż nasiona sezamu są złote i ryby jest po prostu gotowane przez, o 5 minut na stronie.
Dodać olej sezamowy, szalotki, pozostałą 1 łyżkę imbiru i pozostałą mieszaninę sojowo-imbirową do makaronu soba i wrzucić do połączenia.
Makaron soba przełożyć do misek do serwowania, polać filetami z łososia i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.