Łosoś pieczony wolno w sosie ziołowym
Łosoś wolno pieczony w sosie wiosennym ziołowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 0g białka, oraz 18g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka szalotki, wina, soli morskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Łosoś pieczony powoli z Kaparowo-ziołowym smakiem, Łosoś pieczony cytrusowo w sosie wiosennym Groszkowym, oraz Pieczony łosoś w sosie pomarańczowo-ziołowym.
Instrukcje
Wyciągnij małe kości, które pozostały w łososiu i, jeśli chcesz, przyciąć szary tłuszcz, który był obok skóry. Trzymając nóż pod kątem 30 stopni do deski do krojenia, pokrój łososia na 4 szerokie plastry o grubości około cala.
Ułóż je w płytkim naczyniu do pieczenia i wlej oliwę z oliwek, pocierając ją wokół filetów, aby pokryć wszystkie boki.
Pozwól rybie siedzieć w oleju, gdy dojdzie do temperatury pokojowej, 30 do 60 minut.
Rozgrzej piekarnik do 107° lub200, jeśli masz możliwość pieczenia konwekcyjnego. Podnieś filety z oleju i równomiernie rozmieść je na blasze wyłożonej pergaminem.
Piec przez 15 do 20 minut. Po jej zakończeniu tłuszcz między warstwami ryb po prostu zacznie się matować, niewielka ilość płynu zbierze się pod filetami, a ryba lekko się łuszczy po szturchnięciu palcem. Podnieś kawałek i powinien łatwo rozpadać się między warstwami, zamiast mocno trzymać się razem. Może wydawać się, że jest niedoszlifowany, ponieważ kolor będzie żywy, ale będzie w pełni ugotowany.
Podczas gdy ryba jest pieczenie, zrobić sos. Gotować wino, szalotki, sok z cytryny, i łyżeczka soli razem w małym rondlu, aż masz połowę tyle, ile zaczął. Włącz ciepło do średnio-niskiego i ubijaj masło, jedną trzecią na raz, aż zostanie włączone. Jeśli masz blender zanurzeniowy, użyj go do mieszania sosu przez około 10 sekund, co nadaje mu kremową konsystencję. Jeśli ryba nie jest gotowa, utrzymuj sos w cieple, wkładając rondel do większej patelni z gorącą wodą.
Gdy łosoś jest gotowy, przenieść filety do poszczególnych rozgrzanych talerzy (ponieważ sos będzie działać, wybrać talerze z głębokimi obręczami, które będą go zawierać, lub użyć płytkich misek). Do sosu wymieszać grubo posiekane zioła, posmakować i dodać więcej soli, jeśli uważasz, że jej potrzebuje, a następnie pokroić ją wokół ryby.
Każdy filet posypać szczyptą grubej soli morskiej. Wrzuć zarezerwowane gałązki ziół na talerze w sposób swobodny i podawaj.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;