Łosoś pieczony sojowo z ogórkami
Łosoś pieczony w soi z ogórkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 352 kalorie, 36g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz filet z łososia bez kości, chrupiącą sałatkę ogórkową, california nori i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony Łosoś Z Kiszonymi Ogórkami, Ogórki Z Łososia Wędzonego, oraz Grillowany łosoś i ogórki.
Instrukcje
W 1-do 2-quart patelni na dużym ogniu, wymieszać sos sojowy, wino, sherry, zielona cebula, imbir, i cukier do wrzenia.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, około 25 minut.
Tymczasem, za pomocą pincety, wyciągnąć małe kości pin z łososia. Opłucz rybę i pokrój na osiem równych kawałków; ułóż w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Do ostudzonej marynaty sojowej dodać cytryny i równomiernie polać rybę. Przykryć i schłodzić ryby, obracając kawałki raz, przez co najmniej 1 godzinę lub do 4 godzin.
Wyjąć rybę z marynaty i osuszyć; wyrzucić marynatę. Ustaw 12-calową nieprzywierającą patelnię (lub dwie 10-calowe patelnie) na średnim ogniu; dodaj olej i przechyl, aby pokryć. Ustaw ryby, Skórka do góry, w patelni (s) i gotować, aż rumiane na dnie, 4 do 5 protokół. Za pomocą szerokiej szpatułki Odwróć kawałki.
Przenieść patelnię z rybą do pieca regularnego lub konwekcyjnego 500.
Piec tylko do ryby jest ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 5 minut.
Przełożyć rybę na duży talerz lub talerze obiadowe i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Tuż przed podaniem, kopiec kiełki równo na każdej porcji, posypać morskimi liśćmi palmowymi i prażonym sezamem, i Kopiec chrupiące sałatka ogórek obok łososia (lub podawać w osobnym naczyniu).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.