Łosoś pieczony na patelni z pomidorowym winegretem
Łosoś pieczony na patelni z pomidorowym winegretem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje $5.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 425 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka łososia w środkowej części, olej canolan, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jeden arkusz patelni parmezan Crusted łosoś z pieczonym brokułem, Łosoś Z Pomidorowym Winegretem, oraz Łosoś z Polentanem i ciepłym pomidorem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wrzucić pomidory z szalotką, kaparami, octem i 1/2 łyżeczki soli.
Na średniej patelni żaroodpornej rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Przyprawić łososia solą i pieprzem i dodać go do patelni, strona skóry do góry. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane na dnie, o 3 protokół. Ostrożnie obróć filety.
Przenieść patelnię do piekarnika i smażyć, aż łosoś jest gotowane przez, o 7 protokół.
Przenieś rybę na talerze i wylej tłuszcz na patelni.
Umieść patelnię na umiarkowanym ogniu i dodaj mieszaninę pomidorów wraz z kminkiem, olej rzepakowy i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek. Gotować, skrobanie się wszelkie kawałki przyklejone do patelni, aż pomidory po prostu zmiękną, o 2 protokół.
SOS polać łososiem, posypać natką pietruszki i bazylią i od razu podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.