Łosoś na kremowych porach z sosem maślanym jabłkowym

Łosoś na kremowych porach z sosem maślanym jabłkowym
Łosoś nad kremowym porem z sosem maślanym jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 97g białka, 102g tłuszczu, oraz w sumie 1818 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 14,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz wino, pieprz, jabłka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś z kremowymi porami, Pory Śmietankowe, oraz Pory Śmietankowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
W razie potrzeby podgrzej SOS maślany jabłkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
9
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Tymianek CytrynowyTymianek Cytrynowy
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
13
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
15
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
16
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
17
W razie potrzeby podgrzej SOS maślany jabłkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
18
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Tymianek CytrynowyTymianek Cytrynowy
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia90
Magazyn