Łosoś na kremowych porach z sosem maślanym jabłkowym
Łosoś nad kremowym porem z sosem maślanym jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 97g białka, 102g tłuszczu, oraz w sumie 1818 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 14,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz wino, pieprz, jabłka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś z kremowymi porami, Pory Śmietankowe, oraz Pory Śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Jabłkowe
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Jak Zazdrość Anioła
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidory Słoneczne Nie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososia
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
W razie potrzeby podgrzej SOS maślany jabłkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Jabłkowe
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
Masło Jabłkowe
Tymianek Cytrynowy
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Jabłkowe
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Jak Zazdrość Anioła
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
13
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
14
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidory Słoneczne Nie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
15
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososia
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
16
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
17
W razie potrzeby podgrzej SOS maślany jabłkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Jabłkowe
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
18
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.