Łosoś na kremowych porach z sosem maślanym jabłkowym

Łosoś na kremowych porach z sosem maślanym jabłkowym
Łosoś nad kremowym porem z sosem maślanym jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 97g białka, 102g tłuszczu, oraz w sumie 1818 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 14,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz wino, pieprz, jabłka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś z kremowymi porami, Pory Śmietankowe, oraz Pory Śmietankowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
W razie potrzeby podgrzej SOS maślany jabłkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Tymianek CytrynowyTymianek Cytrynowy
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
13
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
15
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
16
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
17
W razie potrzeby podgrzej SOS maślany jabłkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
18
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Tymianek CytrynowyTymianek Cytrynowy
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskamiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskami2smallsjabłka (wybór odmiany), obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkę małejabłka (wybór odmiany), obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkę małe6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 patyczek) masło(1 patyczek) masło23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych6krewetki i żyłkiPieprz Cayenne, do smakuPieprz Cayenne, do smaku6krewetki i żyłkiGruboziarnista sól morskaGruboziarnista sól morska23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)6pory, tylko białe i delikatne zielone części, pokroić na 12 kawałków wzdłuż i dokładnie namoczyć w słonej wodzie, aby uwolnić ziarnopory, tylko białe i delikatne zielone części, pokroić na 12 kawałków wzdłuż i dokładnie namoczyć w słonej wodzie, aby uwolnić ziarno23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolejolej23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2cebula posiekanacebula posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejak zazdrość aniołajak zazdrość anioła6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wermiszel, smażony w głębokim tłuszczu lub 2 łyżki posiekanego tymianku cytrynowego, do dekoracjiwermiszel, smażony w głębokim tłuszczu lub 2 łyżki posiekanego tymianku cytrynowego, do dekoracji12 łyżeczki czosnku w proszkuocet winny ryżowyocet winny ryżowy1kilogramyfilety z łososiafilety z łososia6krewetki i żyłkiSólSól591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 42371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia90
Magazyn