Łosoś na kremowych porach z sosem maślanym jabłkowym

Łosoś na kremowych porach z sosem maślanym jabłkowym
Łosoś nad kremowym porem z sosem maślanym jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 97g białka, 102g tłuszczu, oraz w sumie 1818 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 14,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz wino, pieprz, jabłka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś z kremowymi porami, Pory Śmietankowe, oraz Pory Śmietankowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
W razie potrzeby podgrzej SOS maślany jabłkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Tymianek CytrynowyTymianek Cytrynowy
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Do sosu z masła jabłkowego: roztopić masło na patelni saute i dodać jabłka, gotowanie na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Dodaj sok jabłkowy, sok pomarańczowy i ocet ryżowy, przykryj i pozwól jabłkom gotować, aż będą bardzo miękkie. Następnie Odkryj i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się do około 1/3 tego, co zacząłeś. Puree w blenderze lub robocie kuchennym. Utwórz zawiesinę, stopniowo ubijając skrobię kukurydzianą do około 1/4 szklanki wody i zmiksuj zawiesinę z sosem. Powrót sos do garnka i pozostawić do gotowania przez kilka minut do zgęstnienia. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Rozpocznij kremowane pory podczas gotowania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
13
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w średnim saute patelni na średnim ogniu i saute cebuli, aż półprzezroczyste. Deglazować patelnię z winem i zmniejszyć, aż płyn prawie zniknie. (Podczas oczekiwania na wino, aby zmniejszyć, rozpocząć gotowanie porów.) Pory gotować w gotującej się wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
14
Odcedzić i odstawić. Gdy wino w większości odparuje, mieszać w śmietanie, doprawić solą i pieprzem, i zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu, aby umożliwić zmniejszenie i zagęszczenie. Przecedzić ten sos i zalać pora i odstawić na krótko w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
15
Dla ryb: filety z łososia doprawić grubą solą morską i obiema paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
16
Umieść trochę oleju na patelni saute i doprowadzić do punktu palenia (potrzebujesz gorącej patelni, aby uzyskać chrupiące na zewnątrz). Gotować łososia, skórkę w dół pozostawiając niezakłócony (bez zaglądania) przez około 5 minut, lub aż skóra zaczyna się chrupiące, następnie włączyć i rozpocząć gotowanie przez 4 minuty więcej. Dzięki temu powierzchnia ryby " karmelizuje się."(Możesz potrzebować więcej czasu na łososia w zależności od grubości). Możesz, jeśli chcesz, zakończyć łososia w nagrzanym piekarniku 350 stopni F. Nie należy jednak PRZESMAŻAĆ łososia. Gdy dotkniesz ciała i ono wróci do góry, jest ugotowane. Pamiętaj, że ze względu na przenoszenie gotowania ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
17
W razie potrzeby podgrzej SOS maślany jabłkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
18
Po jednej stronie talerza umieścić 4 długości kremowanych porów, z drugiej filet z łososia. Łyżka sosu jabłkowego masła na rybę i udekorować tymiankiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
Tymianek CytrynowyTymianek Cytrynowy
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskamiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskami2smallsjabłka (wybór odmiany), obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkę małejabłka (wybór odmiany), obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkę małe6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 patyczek) masło(1 patyczek) masło22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny6krewetki i żyłkiPieprz Cayenne, do smakuPieprz Cayenne, do smaku6krewetki i żyłkiGruboziarnista sól morskaGruboziarnista sól morska22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)6pory, tylko białe i delikatne zielone części, pokroić na 12 kawałków wzdłuż i dokładnie namoczyć w słonej wodzie, aby uwolnić ziarnopory, tylko białe i delikatne zielone części, pokroić na 12 kawałków wzdłuż i dokładnie namoczyć w słonej wodzie, aby uwolnić ziarno22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolejolej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2cebula posiekanacebula posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejak zazdrość aniołajak zazdrość anioła6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewermiszel, smażony w głębokim tłuszczu lub 2 łyżki posiekanego tymianku cytrynowego, do dekoracjiwermiszel, smażony w głębokim tłuszczu lub 2 łyżki posiekanego tymianku cytrynowego, do dekoracji11 łyżka suszonego oreganoocet winny ryżowyocet winny ryżowy1kilogramyfilety z łososiafilety z łososia6krewetki i żyłkiSólSól591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia90
Magazyn