łosoś miso z solą sezamową

Łosoś Miso z solą sezamową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 5,93 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, groszek cukrowy, płatki soli morskiej i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ogórek Masowany Solą Z Miso I Sezamem, Łosoś Wasabi z sosem Miso-sezamowym, oraz Sajgonki łososiowe z sosem sezamowym Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić sól sezamową, umieść sezam i sól w moździerzu, tłucz i zmiażdż. Odstawić.Łososia pokroić w palce i umieścić w niemetalicznym naczyniu.
Połącz miso z octem, dodaj do łososia i wrzuć do płaszcza.
Podgrzać wok lub dużą patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Dodać olej i podgrzać aż do samego palenia. Gotować łososia, partiami, przez 1 minutę, obracając, aż skóra będzie chrupiąca i ryba jest po prostu gotowane przez.
Dodać groszek, czosnek i dodatkowy ocet do woka i gotować, mieszając, przez 30 sekund. Ułóż na talerzach, top z kawałkami łososia i posyp solą sezamową.
Podawać ze smażoną szalotką i marynowanym imbirem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.