Łosoś-Miso Sinigang (Zupa Filipińska)

Łosoś-Miso Sinigang (Zupa Filipińska)
Łosoś-Miso Sinigang (zupa Filipińska) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, łosoś, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sinigang na Salmon sa Kamias (brzuch łososia w kwaśnej zupie), Filipiński Sinigang (Zupa Tamaryndowa), oraz Sinigang na Baboy (Żurek wieprzowy) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu, aż połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę, czosnek, i odmierzoną sól i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
3
Dodać pomidory i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 do 5 protokół.Zwiększyć ogień do średniej wysokości, dodać wino, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż wino jest zmniejszona o około połowę, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj wodę, daikon, odmierzone calamansi lub sok z limonki, i sos rybny, wymieszać, aby połączyć, i wrócić do gotować. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj szczelną pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż daikon zacznie zmiękać, około 10 minut.Kadzi około 1/2 szklanki płynu do małej miseczki, dodać miso i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
WodaWoda
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj mieszaninę miso z powrotem do garnka i wymieszaj, aby połączyć.Zwiększyć ogień do średniej, dodać łososia i zieleninę i wymieszać, aby połączyć. Dusić, aż łosoś jest tylko gotowane przez i zielenie zmiękną, o 3 protokół. Smak i doprawić dodatkową solą i calamansi lub sokiem z limonki w razie potrzeby. Chochle do misek, doprawić pieprzem i podawać z ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
ZieloniZieloni
PieprzPieprz
łosośłosoś
MisoMiso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
GarnekGarnek

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn