Łosoś Mielony
Łosoś mielony może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 35g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,55 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka gałązek mięty, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciastka rybne z łososiem i groszkiem, Łosoś Miodowy Na Miętowej Sałatce Cytrusowej, oraz Pieczony Łosoś Z Kiszonymi Ogórkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Umieść stojak na grilla 5 cali od źródła ciepła.
W blenderze lub robocie połączyć miętę i pietruszkę z sokiem z cytryny, czosnkiem, miodem, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Zmiksować na gładką pastę.
Rozprowadzić pastę ziołową na filetach z łososia i pozostawić do marynowania przez pięć minut.
Łososia wyjąć z marynaty, a pozostałą marynatę wyrzucić. Lekko posmaruj grilla, następnie grilluj łososia przez 2 do 3 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie płatkowana widelcem.
Filety posmarować roztopionym masłem i udekorować plasterkami cytryny i gałązkami mięty przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.