Łosoś miejski z sosem Martini
Łosoś z wielkiego miasta z sosem Martini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 443 kalorie, 35g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz jagody jałowca, sól i pieprz, natkę pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Łosoś miejski z sosem Martini, City Girl " Brown City Jambalaya, oraz Sos Barbecue Kansas City dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdy kawałek łososia przyprawiamy solą i pieprzem i posypujemy odrobiną posiekanej natki pietruszki. Jeśli smażysz, podgrzej oliwę z oliwek na szerokiej patelni i ugotuj rybę, około 3 minut z pierwszej strony, a następnie około 2 minut z drugiej strony, aby osiągnąć średnio rzadką temperaturę. (Zwiększ czas gotowania o około 90 sekund z każdej strony, jeśli chcesz, aby łosoś był gotowany.) Można również grillować lub smażyć łososia, zgodnie z życzeniem.
Łyżka sosu Martini nad (lub obok) gotowanego łososia i podawać natychmiast. Ten łosoś jest pyszny z gotowanymi młodymi ziemniakami lub ryżem.
Umieść szalotkę, gin, wermut, jagody jałowca i zielony pieprz w małym rondelku i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 łyżki płynu.
Dodać śmietanę i zmniejszyć do 1/4 szklanki.
Odcedzić i zwrócić płyn do rondla (wyrzucić ciała stałe).
Dodać oliwki i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i odrobiną pieprzu. Przykryć i ogrzać podczas przygotowywania łososia.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z Crescent City Cooking autorstwa Susan Spicer i Pauli Disbrowe. Copyright (c) 2007 by Susan Spicer and Paula Disbrowe. Opublikowane przez Knopf.Susan Spicer urodziła się w Key West na Florydzie i mieszkała w Holandii do siódmego roku życia, kiedy jej rodzina przeniosła się do Nowego Orleanu. Mieszka tam do dziś i jest właścicielką dwóch restauracji, Bayona i Herbsaint. To jej pierwsza książka kucharska.Paula Disbrowe była kucharką w Hart & Hind Fitness Ranch w Rio Frio w Teksasie. Wcześniej przez dziesięć lat pracowała jako pisarka kulinarna i podróżnicza. Jej prace ukazały się m.in. w New York Times, Food & Wine i Saveur.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.