Łosoś karaibski z salsą Mango-Veggie i sosem barbecue Guava
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów Ameryki Środkowej, więc spróbuj łososia Karaibskiego z Mango-Veggie Salsan i sosem barbecue Guava. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 472 kalorie, 13g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 10 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, oliwę z oliwek, pastę z guawy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Karaiby Jerk Salsa z salsą Mango, Grillowany łosoś z sosem Barbecue z Mango, oraz Karaiby Polędwiczki Z Salsą Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby sos barbecue, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę, gotowanie, aż będzie miękka i trochę brązowy na brzegach, o 5 do 7 protokół, często mieszając. Wymieszaj pastę z guawy, pastę pomidorową, ocet, brązowy cukier, anyż, ziele angielskie i curry. Gotować na wolnym ogniu, aż pasta z guawy stopi się, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyłączyć ogień i niech sos ostygnie lekko. Wyrzucić anyż Gwiaździsty, przenieść mieszaninę do blendera i puree. Przy włączonym silniku dodaj sok z limonki i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Guajawa
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Przenieść do małej miski i odstawić, lub przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W dużej misce wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, sok z limonki, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodaj mango, papryka, czerwona cebula, chiles i kolendry i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
5
Dodać fasolę i delikatnie wrzucić wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
6
Podgrzej brojlery. Linia duże naczynie do pieczenia lub obramowane blachy do pieczenia z podwójną warstwą folii aluminiowej i nasmarować folią z niektórych oliwy z oliwek lub nonstick gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon Opcjonalnie
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
7
Umieść łososia w przygotowanym naczyniu do pieczenia i włóż około 2 cale końca ogona pod rybę, aby uzyskać nieco jednolity kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
8
Wlać sos barbecue na łososia i gotować pod brojlerem, aż sos karmelizuje i chars na brzegach i łosoś jest Firma i płatki łatwo, 8 do 12 minut na rzadkie (łosoś będzie nadal różowy w środku) lub 12 do 15 minut na dobrze zrobione (łosoś będzie gotowane w całym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
9
Rozłóż salsę na półmisku i ostrożnie wyciągnij łososia z naczynia do pieczenia i ułóż go na górze salsy (użyj 2 dużych szpatułek, aby ją przenieść). Na rybę wycisnąć kilka klinów z limonki i podawać z dodatkowymi klinami z limonki na boku.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.