Łosoś imbirowy gotowany na parze z smażonym Bok Choy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj gotowanego na parze łososia imbirowego z smażonym Bok Choy. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 333 kalorie, 32G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać ząbek czosnku, cukier, olej arachidowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wino można śledzić to danie główne z Wino deserowe Gelee z owocami cytrusowymi jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Smażony Shanghai Bok Choy z imbirem, oraz Smażony Bok Choy z czosnkiem, imbirem i szalotki.
Instrukcje
W małej misce połączyć wino do gotowania z 1 łyżką sosu sojowego i 1 łyżeczką cukru.
Umieść łososia na żaroodpornym talerzu, który idealnie pasuje do parownika lub głębokiej patelni z ciasną pokrywą.
Wlać mieszaninę soi na wierzchu, włączyć do płaszcza i odstawić na 30 minut.
W małej misce, połączyć bulion z kurczaka z octem ryżowym, startym imbirem, czosnkiem, 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i połowę szalotki.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę stołową plus 1 łyżeczkę sosu sojowego i 1 1/4 łyżeczki cukru.
Wylać marynatę i posmarować łososia pozostałą 1 łyżeczką oleju sezamowego. Rozsypać julienned imbir na wierzchu ryby, przykryć i pary, aż ledwo gotowane przez, O 8 protokół.
Posypać Pozostałe szalotki na wierzchu łososia i pary przez 1 minutę dłużej.
Rozgrzać duży wok lub patelnię, aż bardzo gorąco.
Dodać olej z orzeszków ziemnych i olej sezamowy i ciepła, aż tylko palenie.
Dodać czosnek, imbir i pasty chili i Stir-smażyć, aż lekko rumiane, o 30 sekund.
Dodaj bok choy i szczyptę soli i Stir-smażyć, aż chrupiące-przetargu, 5 protokół.
Dodać bulion z kurczaka, gotowanie wina i sosu sojowego i gotować, podrzucając, przez 2 minuty dłużej.
Przełóż łososia i zieleninę na talerze i podaj SOS przy stole.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
![Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay]()
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.