Łosoś i warzywa Linguini
Łosoś i wegetariańskie Linguini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 20g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,28 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, sok z cytryny, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś Ricotta brokuły Linguini, Łosoś & Veggie Stir-Fry, oraz Łosoś-Veggie Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill gazowy do średnio wysokiego ciepła lub przygotuj grill węglowy ze średnio gorącym ogniem.
Spryskaj 12-na 12-calowy kwadrat wytrzymałej folii aluminiowej sprayem do gotowania.
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na środku folii.
Łososia posypać solą i pieprzem, a na wierzch posypać włoską przyprawą i kolendrą. Na każdy filet nakładamy 1 łyżkę masła i na każdy układamy 2 połówki cytryny. Łososia zawiń szczelnie w folię, połóż na grillu i gotuj przez 10 minut.
Wyjmij łososia z grilla i otwórz opakowanie foliowe, aby umożliwić ucieczkę pary.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Zastrzegając dowolny płyn do gotowania w opakowaniu foliowym, przenieść łososia do małej miski i za pomocą widelca, płatki na duże kawałki; wyrzucić skórę.
Tymczasem doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i gotować linguini aż al dente, zgodnie z instrukcją opakowania.
Włożyć groszek do dużej miski, odcedzić makaron i przelać go na groszek w misce. (Ciepło z makaronu ugotuje groszek.)
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania z łososia do miski wraz z pomidorami, kaparami i skórką z cytryny.
W małej misce, ubić sok z cytryny, oliwy z oliwek i musztardy razem, aż gęsty i emulguje; wlać dressing na makaron i wrzucić dobrze do herbu.
Dodać płatków łososia i koperek, i wrzucić delikatnie, aż połączone. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Makaron przekładamy na półmisek, dekorujemy posiekaną natką pietruszki i plasterkami cytryny i od razu podajemy.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.