Łosoś i koper włoski z prażonym winegretem cytrynowym

Łosoś i koper włoski z prażonym winegretem cytrynowym
Łosoś i koper włoski z prażono-cytrynowym winegretem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 37g białka, oraz 22g tłuszczu. Na $5.89 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka oliwy z oliwek, miód, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łososiowe Brochettes z plasterkami kopru włoskiego Vinaigrette, Pieczony koper włoski z parmezanem Vinaigrette, oraz Pstrąg z kopru włoskiego z winegretem cytrynowo-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 F. w dużej patelni do pieczenia Wrzuć koper włoski, cytryny, czosnek, 1 łyżkę oleju i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Piecz, aż koper włoski zacznie mięknąć, około 8 minut. Łososia przyprawiamy 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i przekładamy na koper włoski. Piecz, aż łosoś będzie nieprzezroczysty przez cały czas, 12 do 15 minut. Czosnek wycisnąć ze skórek do małej miseczki i rozgnieść na pastę. Wyciśnij miąższ cytryny i sok do miski. Wymieszać miód, rozmaryn, pozostałe 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RozmarynRozmaryn
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
CytrynaCytryna
PieprzPieprz
łosośłosoś
MiódMiód
SokSok
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
2
Na zieleninę ułożyć łososia i koper włoski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
ZieloniZieloni
łosośłosoś
3
Mżawka z opatrunkiem. Dodać do przodu: to danie jest również pyszne podawane w temperaturze pokojowej. Smażyć rybę, koper włoski i cytrynę i wcześniej przygotować sos. Ubierz warzywa i ryby tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
ZieloniZieloni
CytrynaCytryna
RybyRyby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn