Łosoś Grillowany Klonowo-Musztardowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia z grilla z musztardą klonową. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, ocet jabłkowy, olej roślinny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klon Musztarda Glazurowany Grillowany Łosoś, Musztarda Klon Łosoś, oraz Klon Dymny-Łosoś Musztardowy.
Instrukcje
Podgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do425).W międzyczasie umieść wszystkie składniki glazury na średniej patelni bezpiecznej dla piekarnika i ubijaj, aż się połączą.Gdy grill jest gotowy, umieść patelnię na grillu, przykryj grill i gotuj, aż glazura tylko się zagotuje, około 3 do 4 minut. Używając gorącej podkładki lub suchego ręcznika, zdejmij patelnię z grilla; odstaw na bok.Łososia osuszyć papierowymi ręcznikami.
Obie strony filetów posmarować olejem roślinnym i obficie doprawić solą i pieprzem.Przetrzyj ruszt z grilla ręcznikiem zanurzonym w oleju.
Umieść łososia na skórce grilla-strona w dół, przykryj grill i gotuj bez przeszkód, aż pojawią się ślady grilla i skóra zacznie się chrupać, około 2 do 3 minut. Używając płaskiej szpatułki, ostrożnie odwróć filety i umyj skórę odrobiną glazury. Przykryć grill i nadal gotować, aż łosoś jest po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 2 do 4 minut więcej.
Przełożyć na talerz do serwowania i podawać natychmiast, przechodząc pozostałą glazurę z boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.