Łosoś gotowany z salsą verde
Zapomnij o wychodzeniu do jedzenia lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz meksykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić łatwego gotowanego łososia z salsa verde w domu. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 395 kalorii, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.09 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 10 fanów. Mieszanka Kapar, jersey royal ziemniaki, ząbek czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 97%. Podobne przepisy to Gotowany łosoś z salsą Verde, Gotowany mostek wołowy z salsą Verde, oraz Salsa Z Łososia Verde.
Instrukcje
Najpierw zrób płyn kłusowniczy dla ryb.
W rondlu z 2,5 litrem wody włożyć pieprz, 2 łyżki soli, ocet, koper włoski, liście laurowe i łodygi pietruszki i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez 10 minut, aby wszystkie smaki wlewały się do płynu.
Upewnij się, że wybierzesz puszkę do pieczenia wystarczająco dużą, aby pomieścić filet z łososia. Odcedzić płyn do pustej puszki, doprowadzić do wrzenia na płycie kuchennej, a następnie dodać rybę od strony skórki do dołu, upewniając się, że jest pokryta płynem. Rozsypać plasterki cytryny i gotować na wolnym ogniu przez 1-2 minuty, aż ryba całkowicie zmieni kolor. Przykryj powierzchnię dużym kawałkiem folii, wyłącz ciepło i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Ryba będzie gotować, gdy ciecz ostygnie.
Aby zrobić salsę verde, włóż wszystkie składniki do miski robota kuchennego, a następnie zmiksuj, aby uzyskać jasny, lekko masywny SOS. Doprawić do smaku.
Ostrożnie wyjmij łososia na półmisek i obierz skórę, jeśli chcesz.
Podawać z salsą verde, młodymi ziemniakami i szparagami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Antica Chardonnay (Mountain Select). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.