Łosoś gotowany w stylu skandynawskim z fasolą Fava i groszkiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia gotowanego w stylu skandynawskim z fasolą Fava i groszkiem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Na 6,35 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mięty, pieprzu, sałaty lodowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Makaron z groszkiem i fasolą Fava, Fasola Fava I Groszek Z Burratą, oraz Sałatka jęczmienna z ciecierzycą, fasolą Fava i groszkiem.
Instrukcje
Zapiekanki posmarować masłem i odstawić na bok. Odciąć i wyrzucić cienką część brzucha z filetów łososia i doprawić filety z obu stron solą i pieprzem.
Ułóż łososia na środku zapiekanek i otocz filety, w tej kolejności, groszkiem, fasolą fava, groszkiem śnieżnym, bekonem, szalotkami i sałatą. Warzywa doprawić solą i pieprzem.
Połóż plastry masła na warzywach. (Przepis można zrobić w tym momencie do kilku godzin przed; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Wlać fumet ryby do naczyń i umieścić każde danie na górze palnika kuchennego włączonego do wysokiej temperatury. Doprowadzić fumet do wrzenia. Obniżyć ogień do średniej wysokości i gotować przez 5 minut, aż metalowy szpikulec włożony do środka łososia przez 5 sekund czuje się ledwo ciepły po dotknięciu wargi; łosoś będzie rzadki.
Pokrojoną miętę posypać warzywami i ułożyć gałązki mięty na łososiu.
Umieść zapiekanki na talerzach i podawaj natychmiast.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.