Łosoś gotowany w Court-bulion z bazylią Aïoli
Łosoś gotowany w Court-Bouillon z bazylią Aïoli jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 10 porcjami. To danie główne ma 442 kalorie, 55g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka selera, liścia laurowego, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 87%. Spróbuj Dorsz gotowany w Court Bouillon, Noga jagnięca gotowana w bulionie z białego wina, oraz Louisiana Court-Bouillon (Lub Cajun Court Bouillon) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 8 składników zagotować w dużym garnku. Zmniejszyć ogień, częściowo przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Odcedzić bulion, odrzucając ciała stałe; chłodny. Kryj się i wyluzuj.
Umieść rybę na stojaku w kłusowniku.
Do kłusownika wlać schłodzony bulion.
W razie potrzeby dodać wodę, aby całkowicie pokryć ryby. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż ciecz zacznie gotować (około 25 minut). Zmniejszyć ciepło, aż pęcherzyki ledwo złamać powierzchnię. Gotować 5 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą część ryby osiągnie 12
Ciepło resztkowe powinno kontynuować gotowanie ryb do bezpiecznej temperatury 140. (Jeśli nie jesteś pewien, włóż nóż, aby sprawdzić, czy ciało jest nieprzezroczyste.)
Wyjąć rybę z bulionu; obrać wierzchnią skórę. Schłodzić do temperatury pokojowej. Kryj się i wyluzuj.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.