Łosoś gotowany w Court-bulion z bazylią Aïoli

Łosoś gotowany w Court-bulion z bazylią Aïoli
Łosoś gotowany w Court-Bouillon z bazylią Aïoli jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 10 porcjami. To danie główne ma 442 kalorie, 55g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka selera, liścia laurowego, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 87%. Spróbuj Dorsz gotowany w Court Bouillon, Noga jagnięca gotowana w bulionie z białego wina, oraz Louisiana Court-Bouillon (Lub Cajun Court Bouillon) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 8 składników zagotować w dużym garnku. Zmniejszyć ogień, częściowo przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić bulion, odrzucając ciała stałe; chłodny. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
3
Umieść rybę na stojaku w kłusowniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
4
Do kłusownika wlać schłodzony bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
5
W razie potrzeby dodać wodę, aby całkowicie pokryć ryby. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż ciecz zacznie gotować (około 25 minut). Zmniejszyć ciepło, aż pęcherzyki ledwo złamać powierzchnię. Gotować 5 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą część ryby osiągnie 12
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
6
Ciepło resztkowe powinno kontynuować gotowanie ryb do bezpiecznej temperatury 140. (Jeśli nie jesteś pewien, włóż nóż, aby sprawdzić, czy ciało jest nieprzezroczyste.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
7
Wyjąć rybę z bulionu; obrać wierzchnią skórę. Schłodzić do temperatury pokojowej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RybyRyby
8
Podawać z bazylią Aoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia100
Magazyn