Łosoś gorący Musztardowy ze szparagami Miso
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj gorącego łososia z musztardą ze szparagami Miso. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pasty miso, musztarda dijon, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Miso-glazurowany okoń morski ze szparagami, Miso-glazurowany okoń morski ze szparagami, oraz Miso-Glazurowany Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć musztardę z miodem i gorącym sosem.
Rozprowadzić mieszaninę po obu stronach kotletów z łososia, ułożyć je w jednej warstwie na dużym naczyniu i przechowywać w lodówce przez co najmniej 10 minut i do 30 minut.
Na dużej blasze do pieczenia, skropić szparagi oliwą z oliwek, zwijając włócznie, aby pokryć. Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 4 minuty, lub aż będzie chrupiąca-miękka.
W międzyczasie, w małej misce, połączyć pastę miso z sokiem z limonki.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i obficie posmarować szparagi pastą. Powrót do piekarnika i piec przez 3 minuty, lub do miękkości i szkliwione. Trzymaj ciepło.
Rozgrzej brojlery. Za pomocą szpatułki zeskrobać większość marynaty z łososia i ułożyć kotlety w warstwie na obramowanej blasze do pieczenia. Smażyć łososia na 1 stronie tylko przez 3 minuty, lub aż dobrze rumiane; obrócić blachę do pieczenia nawet gotowania.
Łososia i szparagi przełożyć na talerze i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.