Łosoś deski z miodowo-balsamiczną glazurą

Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Łosoś deski z miodowo-balsamiczną glazurą może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 545 kalorii. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nieleczone deski cedrowe, dodatek łososia, miód i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś z glazurą Balsamiczno-miodową, Łosoś deski z Klonowo-musztardową glazurą, oraz Łosoś Deski Cedrowej Z Klonową Glazurą Musztardową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Jeśli używasz strony łososia, przeciąć około połowy mięsa około co 5 do 6 cali, więc są pewne miejsca na glazury do zatopienia. Jeśli używasz filetów z łososia, pokrój około 8 do 10 krojonych kątów w miąższ, aby pomóc miąższom całkowicie zanurzyć się w glazurze.
W małej misce lub filiżance wymieszać sól, pieprz i suchą musztardę.
W średniej szklanej misce podgrzać miód w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund, aby jeszcze bardziej upłynnić.
Wyjąć z kuchenki mikrofalowej i wymieszać z octem balsamicznym.
Wierzch filetów z łososia (nie od strony skóry) posmarować roztopionym masłem. Doprawić miąższ mieszanką przypraw.
Posmaruj mieszanką miodowo-balsamiczną, zachowując trochę na później.
Umieść nasączone deski pod gorącym brojlerem, około 5 cali od źródła ciepła, aż drewno będzie rumiane na górze, około 3 minut. Szczypcami ostrożnie wyjmij deski z piekarnika.
Natychmiast posmaruj brązowawą powierzchnię oliwą z oliwek, a następnie połóż filety z łososia na naoliwionej powierzchni, od strony skóry w dół.
Umieść 2 arkusze ciastek w piekarniku poniżej, gdzie deski pójdą złapać wszelkie glazury lub soki, które spływają. Powrót deski do brojlerów i gotować ryby przez 10 protokół. Podlewamy miodowo-balsamicznym i wstawiamy do piekarnika. Gotować, aż zrobi się do smaku, o 10 do 15 więcej minut, lub 20 minut w sumie dla średnich.
Filety wyjąć na talerz lub natychmiast podawać bezpośrednio z desek.
W porcji: kalorie 512; całkowity tłuszcz 29 gramów; tłuszcz nasycony 9 gramów; białko 35 gramów; całkowity węglowodan 28 gramów; cukier: 28 gramów; błonnik 0 gramów; Cholesterol 109 miligramów; sód 1185 miligramów
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.