Łosoś deski cedrowej z koperkiem
Cedrowy łosoś z koperkiem to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka czosnku, majonezu, filetu z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Łosoś Deski Cedrowej Z Sosem Musztardowo-Koperkowym, Łosoś Cedrowy, oraz Łosoś Deski Cedrowej.
Instrukcje
Deskę cedrową moczyć w wodzie przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej grill do pośredniego gotowania na średnim ogniu.
Wymieszaj musztardę Dijon, majonez, sok z cytryny, skórkę z cytryny, koperek i czosnek w misce.
Ułóż łososia na nasączonej desce cedrowej i rozprowadź mieszaninę musztardy na łososiu.
Umieść deskę cedrową na chłodniejszej stronie grilla; gotuj, aż łosoś będzie łatwo płatkowany widelcem, 25 do 30 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.