Łosoś cytrynowy z fasolką Lima
Łosoś cytrynowy z fasolą Lima może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 397 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pietruszki, cytryny, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest świetne. Spróbuj Gotowany łosoś z fasolą Lima i zielonym sosem bogini, Groszek cytrynowo-miętowy & fasola Lima, oraz Fasola Lima z szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 cytrynę pokroić na pół na 4 cienkie krążki i odstawić. Zetrzeć skórkę z drugiej połowy cytryny i odstawić. wycisnąć część soku do miski i wymieszać z jogurtem i 1/4 łyżeczki papryki. Rozgrzej brojlery.
Podgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek, oregano i płatki czerwonej papryki i gotować, aż czosnek jest złoty, o 2 protokół.
Dodać fasolę lima, 1 1/2 szklanki wody i skórka z cytryny; częściowo przykryć patelnię, doprowadzić do duszenia i gotować, aż fasola będzie miękka, o 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki, 1 łyżkę mieszanki jogurtu i pozostałą 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. W międzyczasie wymieszaj pozostałą 1/2 łyżeczki papryki, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku w małej misce.
Posyp łososia, ułóż na wyłożonej folią blasze do pieczenia i polej każdy filet plasterkiem cytryny. Broil aż tylko gotowane przez, 6 do 8 protokół.
Podawać z fasolą lima i top z mieszaniną jogurtu.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.