Łosoś Cały

Cały łosoś jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne fodmap i pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 58g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorie. Na 4,72 zł za porcję, ten przepis okładki 30% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś liście bazylii, koszerną sól i pieprz, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól morską można śledzić to danie główne z Brownies Z Malinową Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 70%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym wędzonym łososiem, Hamburgery z łososiem z koperkiem i Old Bay (i wygraj roczną wartość dzikiego łososia!), oraz Pan Seared Honey Glazed Salmon z rumianym sosem maślanym - najlepszy łosoś, jaki kiedykolwiek jadłem podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od podgrzania dużego grilla na zewnątrz. Używając papierowego ręcznika złożonego w 4, wytrzyj grill oliwą z oliwek, aby go wyczyścić, a także stwórz nieprzywierającą powierzchnię.
Przygotować masło złożone, z grubsza siekając 1/2 liści bazylii i dodając je wraz z masłem, solą i pieprzem, do smaku, do robota kuchennego. Puls aż do całkowitego połączenia i kremowy.
Używając noża szefa kuchni, zrób szczeliny po każdej stronie ryby, umieść kilka plasterków cytryny i bazylii w każdej z szczelin. Wepchnij pozostałe zioła i cytrynę do środka ryby i głowy. Pomaluj całą rybę masłem bazyliowym i przechowuj w lodówce pozostałe masło, aby podawać z gotową rybą. Ostrożnie połóż rybę na grillu i grilluj przez 10 do 12 minut, aż łatwo się uniesie-użyj 2 dużych szpatułek. Odwróć rybę i grilluj jeszcze 10 minut.
Podawać na dużym talerzu w stylu rodzinnym i kroplować pozostałym masłem bazyliowym.
Posypać solą morską i świeżymi liśćmi bazylii.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem.
![Tom Eddy Manchester Ridge Chardonnay]()
Tom Eddy Manchester Ridge Chardonnay
Aromat jest intensywny z wieloma zniuansowanymi warstwami, które łączą klasyczne cechy California Chardonnay z pocałunkiem stylu starego świata. Od samego początku piękne nuty odmiany Chardonnay przeplatają się z subtelnymi tostami, subtelnym kremem maślanym i chrupiącym zielonym jabłkiem. Podczas procesu starzenia, cotygodniowe drożdże mieszające się w beczce pozostawiały podniebienie bogate i pełne bez zwiotczenia, ponieważ charakterystyczna kwasowość Manchester pozostawia czyste i utrzymujące się wykończenie. Beczki z francuskiego dębu nadają odcień brązowego cukru, który jest zniuansowany i zachęcający, nie będąc apodyktycznym. Pozwala to na zaprezentowanie wspaniałych owoców, które pochodzą z tej jedynej w swoim rodzaju winnicy. Zdrowie!