Łososiowy brzuszek Crudo z koprem włoskim i mandarynkowym Gastrique

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososiowego brzuszka Crudo z koprem włoskim i mandarynkowym Gastrique. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.08 za porcję. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sok z 1 małej mandarynki, brzuch łososia alaskan kin, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Marokańskie łososiowe Crudo z jogurtem, Tymianek inkrustowany łosoś z jeżyną Gastrique, oraz Sinigang na Salmon sa Kamias (brzuch łososia w kwaśnej zupie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu ustawionym na średnim ogniu połącz cukier i oba octy. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień do średniego i dodać posiekane liście kopru włoskiego i około połowy skórki mandarynki. Kontynuuj gotowanie, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki. Przecedzić syrop przez sito o drobnej siatce do małej miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wyrzucić ciała stałe.W międzyczasie włóż sok mandarynkowy do średniej miski.
Dodaj schłodzony syrop mandarynki i octu trochę na raz, całkowicie włączenie każdego dodatku, aż masz gastrique, który jest gęsty i lepki, ale nie syropy. Możesz nie używać syropu z mandarynki i octu. Wymieszaj połowę pozostałej skórki i niewielką szczyptę soli. Smak gastrique, dostosowując przyprawy w razie potrzeby. Jeśli potrzebuje trochę więcej kwasowości, dodaj tyle lub tak mało soku z cytryny, ile potrzeba. Powinien być jasny i cierpki z nutą mandarynkowej słodyczy.Użyj mandoliny, aby pokroić koper włoski i rzodkiewkę w bardzo cienkie plasterki.Za pomocą bardzo ostrego noża (i jednego długiego ruchu krojenia na sekcję) pokrój brzuch łososia na plastry o grubości ¼ cala. Łososia przyciąć usuwając skórę i pokroić na kawałki wielkości kęsa.Ułóż plastry łososia i rzodkiewki na przemian na schłodzonym półmisku. Ułóż plastry kopru włoskiego atrakcyjnie z jednej strony, a następnie udekoruj liśćmi estragonu i pozostałą skórką mandarynki. Zakończ z odrobiną soli morskiej, a następnie skropić trochę gastrique wokół talerza.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.