Łopatka Wieprzowa Wędzona
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wędzonego Łopatka wieprzowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 729 kalorii, 85g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje $3.68 za porcję. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz sól, cebulę w proszku, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Wędzone Steki Z Łopatki Wieprzowej Char Siu, Fred ' s Ultimate wędzone łopatki wieprzowe, oraz Wędzona łopatka wieprzowa, na którą warto czekać dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: kawałki drewna Hickory 10 funtów węgla drzewnego, podzielone
Wieprzowinę posypać solą. Przykryć i schłodzić przez 30 minut.
Przygotować ogień węglowy z połową węgla drzewnego w grillu.
Niech spalić 15 do 20 minut lub aż pokryte szarym popiołem. Wsuń węgle równomiernie w stosy po obu stronach grilla. Ostrożnie umieść 2 kawałki hickory na każdym stosie i umieść stojak na jedzenie na grillu.
Umieścić wieprzowinę, mięsisty bok w dół, na stojaku bezpośrednio w środku grilla. Pokrywa z pokrywką, pozostawiając otwory wentylacyjne całkowicie otwarte.
Przygotuj dodatkowe ognisko węglem drzewnym z 12 brykietami w pomocniczym grillu lub wiadrze przeciwpożarowym. niech palić przez 30 minut lub aż pokryte szarym popiołem. Ostrożnie dodaj 6 brykietów do każdego stosu w palaczu.
Umieść jeszcze 2 kawałki hickory na każdym stosie. powtarzaj procedurę co 30 minut. Będziesz nadal gotować wieprzowinę, pod przykryciem przez 5 godzin i 30 minut, lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej części rejestruje co najmniej 165 stopni F. Skręć wieprzowinę raz w ciągu ostatnich 2 godzin.
Wyjąć wieprzowinę z grilla. Lekko schłodzić. Posiekać i podawać z octem Cydrowym sosem Barbecue lub sosem pieprzowym octem.
Wszystkie składniki wymieszać w średnim rondlu. Przykryć na średnim ogniu, stale mieszając przez 7 minut lub aż cukier się rozpuści. Przykryć i schłodzić sos, aż będzie gotowy do podania.