Łopatka Wieprzowa Wędzona

Łopatka Wieprzowa Wędzona
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wędzonego Łopatka wieprzowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 729 kalorii, 85g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje $3.68 za porcję. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz sól, cebulę w proszku, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Wędzone Steki Z Łopatki Wieprzowej Char Siu, Fred ' s Ultimate wędzone łopatki wieprzowe, oraz Wędzona łopatka wieprzowa, na którą warto czekać dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: kawałki drewna Hickory 10 funtów węgla drzewnego, podzielone
2
Wieprzowinę posypać solą. Przykryć i schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Przygotować ogień węglowy z połową węgla drzewnego w grillu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Niech spalić 15 do 20 minut lub aż pokryte szarym popiołem. Wsuń węgle równomiernie w stosy po obu stronach grilla. Ostrożnie umieść 2 kawałki hickory na każdym stosie i umieść stojak na jedzenie na grillu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Umieścić wieprzowinę, mięsisty bok w dół, na stojaku bezpośrednio w środku grilla. Pokrywa z pokrywką, pozostawiając otwory wentylacyjne całkowicie otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Przygotuj dodatkowe ognisko węglem drzewnym z 12 brykietami w pomocniczym grillu lub wiadrze przeciwpożarowym. niech palić przez 30 minut lub aż pokryte szarym popiołem. Ostrożnie dodaj 6 brykietów do każdego stosu w palaczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Umieść jeszcze 2 kawałki hickory na każdym stosie. powtarzaj procedurę co 30 minut. Będziesz nadal gotować wieprzowinę, pod przykryciem przez 5 godzin i 30 minut, lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej części rejestruje co najmniej 165 stopni F. Skręć wieprzowinę raz w ciągu ostatnich 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Wyjąć wieprzowinę z grilla. Lekko schłodzić. Posiekać i podawać z octem Cydrowym sosem Barbecue lub sosem pieprzowym octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Wszystkie składniki wymieszać w średnim rondlu. Przykryć na średnim ogniu, stale mieszając przez 7 minut lub aż cukier się rozpuści. Przykryć i schłodzić sos, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 10 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia47
Magazyn