Łopatka wieprzowa pieczona z limonką i Chile

Łopatka wieprzowa pieczona z limonką i Chile
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Limonka i Chile pieczone łopatki wieprzowe może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, skórkę z limonki, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chile-Duszone Tacos Z Łopatką Wieprzową, Pieczona Łopatka Wieprzowa, oraz Pieczona w czosnku łopatka wieprzowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pulse czosnek, szalotki, kolendra, chipotle chile, kminek, 2 łyżki soli, i 1 łyżeczka pieprzu w robocie kuchennym lub mini-chopper do gęstej pasty. Jeśli rzeźnik nie przyciął tłustej czapki na ramieniu wieprzowym, przycinaj wszystko, ale cienką warstwę tłuszczu. Wykonaj głębokie nacięcia nożem do parkowania, w odstępach około 2 cali, na całym mięsie. Wcierać mieszankę czosnku i przypraw do całego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Połącz skórkę z limonki i sok, sok pomarańczowy, sos adobo, oliwę z oliwek i cynamon w niereaktywnej misce ze stali nierdzewnej lub szkła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj mięso, przykryj szczelnie folią, upewniając się, że mięso jest zanurzone. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej około 1 godziny przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Włożyć wieprzowinę, tłustą do dużego holenderskiego piekarnika. Mięso pieczemy na wierzchu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Dodaj marynatę do garnka i przykryj pokrywką. Obniżyć temperaturę do 350 stopni F i piec przez 2 godziny więcej. Odkryć i nadal gotować, fastrygowanie od czasu do czasu, aż natychmiastowy termometr odczytu włożony do rejestrów mięsa 190 stopni F i mięso jest bogate polerowane brązowy, 1 1/2 do 2 godzin więcej. Odstawić na deskę do krojenia, aby odpocząć na 20 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
W przypadku sosu: przecedzić kapiące Patelnie przez sito o drobnej siatce do separatora sosu i wyrzucić cały nadmiar tłuszczu. W małym rondlu wymieszaj kapiące patelnie z 1/2 szklanki wody i doprowadzić do energicznego wrzenia. Mięso pokroić w plasterki i podawać z kapiącą patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia47
Magazyn