Łopatka wieprzowa pieczona z limonką i Chile

Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Limonka i Chile pieczone łopatki wieprzowe może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, skórkę z limonki, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chile-Duszone Tacos Z Łopatką Wieprzową, Pieczona Łopatka Wieprzowa, oraz Pieczona w czosnku łopatka wieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulse czosnek, szalotki, kolendra, chipotle chile, kminek, 2 łyżki soli, i 1 łyżeczka pieprzu w robocie kuchennym lub mini-chopper do gęstej pasty. Jeśli rzeźnik nie przyciął tłustej czapki na ramieniu wieprzowym, przycinaj wszystko, ale cienką warstwę tłuszczu. Wykonaj głębokie nacięcia nożem do parkowania, w odstępach około 2 cali, na całym mięsie. Wcierać mieszankę czosnku i przypraw do całego mięsa.
Połącz skórkę z limonki i sok, sok pomarańczowy, sos adobo, oliwę z oliwek i cynamon w niereaktywnej misce ze stali nierdzewnej lub szkła.
Dodaj mięso, przykryj szczelnie folią, upewniając się, że mięso jest zanurzone. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej około 1 godziny przed pieczeniem.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Włożyć wieprzowinę, tłustą do dużego holenderskiego piekarnika. Mięso pieczemy na wierzchu przez 30 minut.
Dodaj marynatę do garnka i przykryj pokrywką. Obniżyć temperaturę do 350 stopni F i piec przez 2 godziny więcej. Odkryć i nadal gotować, fastrygowanie od czasu do czasu, aż natychmiastowy termometr odczytu włożony do rejestrów mięsa 190 stopni F i mięso jest bogate polerowane brązowy, 1 1/2 do 2 godzin więcej. Odstawić na deskę do krojenia, aby odpocząć na 20 minut przed krojeniem.
W przypadku sosu: przecedzić kapiące Patelnie przez sito o drobnej siatce do separatora sosu i wyrzucić cały nadmiar tłuszczu. W małym rondlu wymieszaj kapiące patelnie z 1/2 szklanki wody i doprowadzić do energicznego wrzenia. Mięso pokroić w plasterki i podawać z kapiącą patelnią.