Łopatka wieprzowa natarta czosnkiem z warzywami wiosennymi
Łopatka wieprzowa natarta czosnkiem z warzywami wiosennymi jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 1043 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka tymianku, masła, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Czosnek i przyprawa-potarta łopatka wieprzowa z ubitym kalafiorem, Duszone Ramię cielęce z warzywami wiosennymi, oraz Niedzielna Kolacja: potarta i pieczona łopatka wieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Z boku dużego noża rozgnieść ząbki czosnku z 1 łyżką soli koszernej, aby uzyskać grubą pastę.
Przenieść pastę do małej miseczki. Wymieszać kolendrę, tymianek, oregano, 1 łyżkę soli, 2 łyżki grubo zmielonego czarnego pieprzu i 1/2 szklanki oliwy z oliwek do włączenia.
Na powierzchni roboczej rozetrzyj olej czosnkowo-ziołowy na maśle. Z grubą stroną do góry, złóż wieprzowinę pod siebie na trzecie i przenieś na patelnię do pieczenia. Piecz wieprzowinę przez 40 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 i piecz wieprzowinę przez około 2 godziny i 20 minut dłużej, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego do środka zarejestruje 16
Tymczasem doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać fasolę fava i gotować, aż Skórki poluzować, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś favas na powierzchnię roboczą; odklej i wyrzuć twarde skórki, a następnie przenieś favas do miski. Ewentualnie gotować mrożone edamame przez 2 minuty i przenieść do miski.
Dodać marchew do rondla i gotować do miękkości, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchewki do miski.
Dodać groszek i gotować do miękkości, o 2 protokół; Jeśli za pomocą zamrożone, gotować tylko do gorąca, 30 sekund.
Odcedzić groszek i przenieść do miski.
W tym samym rondlu roztopić masło w 1 łyżce oliwy z oliwek. Warzywa wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż po prostu ogrzane przez. Wymieszać 3 łyżki posiekanych ziół.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na co najmniej 10 minut. Soki z patelni przecedzić do małego rondla i odcedzić tłuszcz.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i octu balsamicznego i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i utrzymać ciepło.
Grubo pokroić wieprzowinę w poprzek ziarna i przenieść na talerze.
Podawać z warzywami, podając SOS przy stole.