Łopatka wieprzowa duszona z pigwą

Łopatka wieprzowa duszona z pigwą
Duszone Ramię wieprzowe z pigwą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 430 kalorii, 58g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz masło, pieprz, łopatka wieprzowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duszona Łopatka Wieprzowa, Duszona Łopatka Wieprzowa, oraz Duszona Łopatka Wieprzowa.

Instrukcje

1
Wymieszaj paprykę, 1 1/2 łyżeczki grubej soli koszernej, 1 łyżeczka czarnego pieprzu, kolendra, imbir, ziele angielskie i cynamon w małej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Sól KoszernaGruba Sól Koszerna
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KolendraKolendra
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
PaprykaPapryka
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozprowadzić mieszankę przypraw na łopatce wieprzowej. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
3
Rozgrzej piekarnik do 163°. rozpuść masło z olejem w ciężkim dużym garnku odpornym na działanie pieca na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
4
Dodać łopatkę wieprzową i brązowy ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
5
Przełożyć wieprzowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
6
Wylać wszystkie z wyjątkiem 2 łyżki kapieli z garnka i zmniejszyć ogień do średniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj pigwę do garnka. Smażyć, aż wycięte boki są lekko rumiane, 5 do 7 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pigwę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
8
Dodaj cebulę, seler i marchew do garnka. Smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj czosnek; aut1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodaj sok z granatów i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
11
Dodaj galaretkę z czerwonej porzeczki, liście laurowe i tymianek, a następnie pigwę. Wieprzowina do garnka, tłusta strona do góry. Garnek przykryć folią, następnie przykryć; wstawić do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka Z Czerwonych PorzeczekGalaretka Z Czerwonych Porzeczek
Liście LauroweLiście Laurowe
PigwaPigwa
TymianekTymianek
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
12
Dusić wieprzowinę, aż będzie bardzo miękka i termometr wstawiony do rejestrów środkowych 74°, fastrygowanie od czasu do czasu, około 2 godzin 15 minut. Schłodzić wieprzowinę odkrytą w temperaturze pokojowej 1 godzinę. Chill uncovered unto cold, then cover and chill conajmniej 1 day and up to 3 days.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
13
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przenieść wieprzowinę na powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
15
Odciąć sznurek.
16
Pokrój wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Nakładają plastry w naczyniu do pieczenia 13x9x2 cala. Używając szczelinowej łyżki, ułóż warzywa i pigwę wokół wieprzowiny. Gotować soki w garnku, aż zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżkę, o 15 protokół. Doprawić grubą koszerną solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Sól KoszernaGruba Sól Koszerna
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WarzywaWarzywa
PieprzPieprz
PigwaPigwa
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
GarnekGarnek
17
Polej wieprzowiną. Przykryć i piec do ogrzania przez, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Wieprzowinę posypać posiekaną miętą, obsypać cytryną i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
MiętaMięta
WieprzowinaWieprzowina
19
Wskazówka składników: pigwy są Dojrzałe, gdy ich skórka zmienia się z zielonego na żółty. Powinny być nadal dość twarde, miękkie pigwy są zgniłe. Ponieważ są tak trudne, mogą być trudne do przygotowania. Najpierw użyj obieraczki do warzyw, aby usunąć skórę. Następnie użyj noża szefa kuchni, aby przeciąć owoce wzdłuż (przez rdzeń) na kliny. Za pomocą małego noża do parkowania ostrożnie usuń rdzeń. Aby zapobiec brązowieniu ciętych kawałków, mocz je w wodzie cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PigwaPigwa
OwoceOwoce
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia50
Magazyn