Łodygi buraków z Prosciutto: Coste di Bietola con Prosciutto
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Łodygi buraków z Prosciutto: Coste di Bietola con Prosciutto może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 94 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka prosciutto di san daniele, zmielony cynamon, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to podaj prosciutto-prosciutto owinięte gruszką z parmezanem, Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma), oraz Prosciutto Z Kurczaka.
Instrukcje
Buraki oczyścić, usuwając liście i odkładając je na bok do innego użycia. Trim łodygi na cięte na 6 inche długie kawałki.
Doprowadzić 1 litr wody do wrzenia i ustawić kąpiel lodową w pobliżu. Gotować łodygi przez 2 do 3 minut we wrzącej wodzie do miękkości, a następnie wstrząsnąć w lodowatej wodzie. Po ostygnięciu usunąć łodygi i osuszyć.
Pokroić łodygi na 1/4 cala julienne i odstawić.
W 12 do 14-calowej patelni saute, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodaj łodygi buraka, prosciutto, skórka pomarańczowa, cynamon, Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek i czerwonej cebuli i wrzucić do herbu, o 30 sekund. Splash z sokiem pomarańczowym i wrzucić ponownie. Doprawić solą i pieprzem i podzielić na 4 talerze.
Podawać natychmiast, z rybą lub grillowanym mięsem.