Łatwy świąteczny fudge
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego repertuaru, Easy Holiday Fudge może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 81 osób. Jedna porcja zawiera 61 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu . Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako deser i jest gotowy w około 10 minut . Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, półsłodkie kawałki czekolady, orzechy pekan i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Torty z kremem waniliowym, Łatwe i puszyste ciasta świąteczne , Łatwy Fudge i Ciasteczka świąteczne .
Instrukcje
Wyłóż folią kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 9 cali. Posmaruj folię masłem; odstaw.
Wymieszaj mleko i chipsy w dużej misce nadającej się do mikrofalówki. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia na wysokiej mocy przez 1 minutę; mieszaj. Gotuj jeszcze przez 30–60 sekund, mieszając co 30 sekund lub do momentu roztopienia się chipsów. Dodaj orzechy pekan, rodzynki i wanilię.
Przełożyć do przygotowanej formy. Przykryć i schłodzić przez 2 godziny lub do momentu stężenia.
Używając folii, wyjmij fudge z patelni. Delikatnie odklej folię; pokrój fudge na kwadraty o wymiarach 1 cala. Przechowuj w szczelnym pojemniku.