Łatwy Tagine kurczaka
Łatwy kurczak tagine jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 45g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pietruszki, udka z kurczaka, szafran i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 472 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest doskonałe. Spróbuj Quick & Easy Tagine Z Kurczaka, Tagine z kurczaka/Tajine z oliwkami i cytryną, oraz Łatwy Tagine Jagnięcy Z Granatem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej, szerokiej patelni z pokrywką, dodać kurczaka, następnie smażyć szybko, aż będzie lekko zabarwiony.
Dodajemy cebulę i imbir, następnie smażymy przez kolejne 2 min.
Dodać 150 ml wody, szafran, miód i marchew, doprawić, a następnie dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, przykryć szczelnie, następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż kurczak będzie miękki. Odsłonić i zwiększyć ogień przez około 5 minut, aby zmniejszyć SOS trochę.
Posypać natką pietruszki i podawać z cytryną do wyciskania.