Łatwy strudel jabłkowy
Łatwy Strudel Jabłkowy to deser dla 4 osób. Za 96 centów za porcję przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 396 kalorii . Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jest on dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Udaj się do sklepu i kup ekstrakt migdałowy, ciasto filo, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest taka niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Strudel Jabłkowy Lub Brzoskwiniowy , Strudel Jabłkowy Bezglutenowy i Strudel Borówkowo-Twarzowy .
Instrukcje
W misce nadającej się do mikrofalówki wymieszaj rodzynki, wodę i ekstrakt migdałowy. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia na wysokiej mocy przez 1-1/2 minuty, odstaw na 5 minut.
Dodaj jabłka, 1/3 szklanki cukru, mąkę i cynamon; wymieszaj, aby pokryć. Odstaw.
Połóż 1 arkusz ciasta filo na powierzchni roboczej.
Wymieszaj masło i olej; odłóż 2 łyżeczki. Lekko posmaruj pozostałą mieszanką masła ciasto filo. Pozostałą część ciasta filo przykryj folią spożywczą i wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wyschnięciu.
Ułóż kolejne 7 płatów ciasta filo, smarując każdą warstwę odrobiną mieszanki maślanej.
Rozłóż mieszankę jabłkową na cieście filo do 2 cali od jednego długiego boku. Złóż krótkie brzegi na nadzienie.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od dłuższego boku, tak aby nadzienie jabłkowe znajdowało się 5 cm od brzegu.
Połóż stroną ze szwem do dołu na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do pieczenia. Ostrym nożem zrób ukośne nacięcia na wierzchu strudla.
Posmaruj pozostałą mieszanką masła.
Piec w temperaturze 350° przez 35–40 minut lub do uzyskania złotego koloru.