Łatwy Kurczak Teriyaki
Przepis łatwy Kurczak Teriyaki może zaspokoić Japońskie pragnienie w okolicy 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 3 i kosztuje 2,42 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz szalotki, piersi z kurczaka, olej roślinny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Łatwy Kurczak Teriyaki, Łatwy Kurczak Teriyaki, oraz Łatwy Kurczak Teriyaki.
Instrukcje
Przynieś sos sojowy i miód na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż miód całkowicie się rozpuści, o 5 protokół.
Dodać imbir, wymieszać do połączenia, zdjąć z ognia i odstawić.Jeśli używasz piersi z kurczaka, umieść je na desce do krojenia i przykryj arkuszem folii. Użyj młotka do mięsa lub patelni, aby delikatnie ubić je do grubości 1/2 cala.
Wytnij każdy na pół, więc masz 4 kawałki mniej więcej tego samego rozmiaru. (Jeśli używasz udek z kurczaka, nie musisz tłuc ani ciąć.) Obie strony kurczaka doprawić pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu, aż się połyśnie.
Dodać kurczaka w jednej warstwie i gotować bez przeszkadzania, aż rumiane, o 3 protokół. Flip i gotować drugą stronę, aż rumiane, o 3 protokół więcej.Zmniejszyć ogień do średniego, powoli wlać do zastrzeżonego sosu, i gotować, przewracając kurczaka od czasu do czasu płaszcz w sosie, aż gotowane przez, o 3 protokół.
Przenieść kurczaka z patelni, pozwalając nadmiar sosu kapać, do czystej deski do krojenia. Zmniejszyć sos na patelni na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół więcej. Pokroić kurczaka w poprzek na kawałki 1/2 cala.
Umieścić na naczyniu, top z sosem, i posypać szalotki.