Łatwy Krem Gotowany
Łatwy gotowany krem wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, szczyptę soli, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Krem Gotowany I, Southern Boiled Custard, oraz Łatwy Krem Jajeczny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę mleka i skrobi kukurydzianej w górnej części podwójnego kotła, mieszając, aż dobrze wymieszane.
Dodać pozostałe 3 szklanki mleka i słodzone mleko skondensowane; dobrze wymieszać. Gotować na wrzącej wodzie, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i będzie gładka.
Żółtka ubić lekko. Stopniowo wymieszaj jedną czwartą gorącej mieszaniny mleka w żółtka; dodaj do pozostałej gorącej mieszaniny mleka, stale mieszając. Gotować na wrzącej wodzie, stale mieszając metalową łyżką, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje łyżkę.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią i solą. Odstawić krem na bok i ostudzić do temperatury pokojowej.
Białka ubijać (w temperaturze pokojowej) do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie ułożyć białka na schłodzoną masę budyniową; dokładnie schłodzić. Łyżka kremu do poszczególnych misek do serwowania.