Łatwy Chleb Pszenny Bez Zagniatania
Łatwy, Nie zagniatany chleb pszenny jest Wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako chleb. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Super Łatwy Chleb Pełnoziarnisty Bez Ugniatania, Bez zagniatania chleba żytniego i pełnoziarnistego, oraz Chleb Pełnoziarnisty.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę pszenną, cukier, sól i drożdże.
Dodać wodę, masło i jajka; ubić mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minutę do zwilżonych składników. Beat na średniej prędkości 2 minuty. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby uzyskać sztywne ciasto. Przykryć szczelnie folią; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny lub do 4 dni.
Nasmaruj dużą blachę ciastek skracaniem lub sprayem do gotowania; posyp mąką kukurydzianą, wytrząsając nadmiar. Podziel ciasto na pół. (Jedna połowa ciasta może być ukształtowana i upieczona; druga połowa może być ukształtowana i upieczona w innym czasie.)
Z mąką ręce, kształt każdej połowy ciasta w gładką kulkę przez rozciąganie powierzchni ciasta wokół do dołu ze wszystkich 4 stron; szczypta dno do uszczelnienia.
Miejsce na blasze. (Jeśli pieczenie obu bochenków w tym samym czasie, umieścić na tym samym arkuszu cookie około 5 cali od siebie.) Przykryć luźno folią; odstawić w ciepłe miejsce około 1 1/2 godziny lub do podwójnego rozmiaru.
Rozgrzej piekarnik do 191°. Odkryj ciasto; ostrożnie ukoś wzór Tic-Tac-toe na każdej górze bochenka ząbkowanym nożem.
Bochenek posypać lekko mąką.
Piec 20 do 25 minut lub aż bochenki są złotobrązowe. Natychmiast usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego; fajne.