Łatwe wegańskie jarmużowe warzywa w stylu japońskim
Łatwe wegańskie jarmużowe warzywa w stylu japońskim to przepis z południa, który jest przeznaczony dla 6 osób. Ta przystawka ma 57 kalorii , 1 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 26 centów za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 6 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup azjatycki olej sezamowy, czosnek, mirin i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 94% , co jest świetne. Podobne przepisy obejmują: Jarmuż z boczkiem , Chleb bezglutenowy i bezmączny z jarmużem oraz Jarmuż z białą fasolą i kiełbasą .
Instrukcje
Rozgrzej olej sezamowy na dużej patelni lub woku, aż zacznie skwierczeć; dodaj jarmuż, gomasio i mirin. Smaż, aż jarmuż będzie miękki, od 3 do 5 minut.
Wymieszaj czosnek z mieszanką jarmużu i gotuj, aż czosnek będzie pachnący, około 30 sekund; zdejmij z ognia. Dopraw dodatkową solą morską, jeśli chcesz.