Łatwe wegańskie jarmużowe warzywa w stylu japońskim
Jeśli chcesz dodać więcej południowych przepisów do swojej kolekcji, Easy Japanese-Style Vegan Collard Greens może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ta przystawka ma 94 kalorie , 1 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 54 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i kup jarmuż, mirin, azjatycki olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 93% to danie jest spektakularne. Podobne przepisy obejmują: Jarmuż z boczkiem , Chleb bezglutenowy i bezmączny z jarmużem oraz Jarmuż z białą fasolą i kiełbasą .
Instrukcje
Rozgrzej olej sezamowy na dużej patelni lub woku, aż zacznie skwierczeć; dodaj jarmuż, gomasio i mirin. Smaż, aż jarmuż będzie miękki, od 3 do 5 minut.
Wymieszaj czosnek z mieszanką jarmużu i gotuj, aż czosnek będzie pachnący, około 30 sekund; zdejmij z ognia. Dopraw dodatkową solą morską, jeśli chcesz.