Łatwe w azjatyckim stylu niskotłuszczowe ryby gotowane na parze
Łatwe w azjatyckim stylu niskotłuszczowe ryby gotowane na parze w mikrofalówce mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 1 i kosztuje $5.81 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 409 kalorii, 65g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pastę chili, sok z limonki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Azjatycka Ryba Na Parze, oraz Obwarzanki Niskowęglowodanowe-Ciasto Z Mąki Kokosowej.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki marynaty z wyjątkiem masła orzechowego w małej misce lub filiżance. Smak, aby sprawdzić przyprawy.Jeśli dodajesz masło orzechowe, dodaj je do mieszanki i wymieszać, aby utworzyć gęstą pastę.
Rozprowadzić na mrożonych lub świeżych filetach rybnych.Umieścić filety na talerzu z pokrywą mikrofalową lub umieścić je w płytkim przykrytym pojemniku (ale upewnij się, że trochę pary może uciec). Jeśli ryby są zamrożone, gotować na wysokiej przez co najmniej 6-7 minut (w zależności od grubości ryby). W przypadku rozmrożenia powinno wystarczyć około 4-5 minut. Zmienia się to w zależności od kuchenki mikrofalowej, więc sprawdź rybę, sprawdzając kolor na środku filetu (powinien być nieprzezroczysty).
Podawać z ryżem i chrupiącą sałatką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.