Łatwe słodkie frytki ziemniaczane z ketchupem Curry

Łatwe słodkie frytki ziemniaczane z ketchupem Curry może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 297 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 2 osób okazało się, że ten przepis jest przepyszne i satysfakcjonujące. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka papryki, oliwa z oliwek, ketchup, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ketchup z rozmarynem frytki ze słodkich ziemniaków, Frytki ze słodkich ziemniaków z ketchupem Sriracha, oraz Pieczone Frytki Ze Słodkich Ziemniaków Z Pikantnym Ketchupem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W dużej misce wrzucić kliny słodkich ziemniaków z 1 łyżką oliwy z oliwek; doprawić solą morską i papryką i ponownie wrzucić.
Rozłóż słodkie ziemniaki w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Słodkie ziemniaki piec w nagrzanym piekarniku do miękkości, około 20 minut.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać zieloną cebulę z curry w gorącym oleju, aż zmiękną i pachną, o 1 minutę. Wymieszać ketchup do mieszaniny i przenieść do miski.
Podawać słodkie ziemniaki z ketchupem curry do maczania.