Łatwe szwedzkie klopsiki i zmiażdżone ziemniaki
Łatwe szwedzkie klopsiki i zmiażdżone ziemniaki mogą być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 951 kalorii. Mieszanka pietruszki z płaskim liściem, mielonej gałki muszkatołowej, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwe Szwedzkie Klopsiki, Łatwe Szwedzkie Klopsiki, oraz Łatwe Szwedzkie Klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż ziemniaki do garnka i przykryj centymetrem wody. Doprawić solą i gotować do miękkości, około 10 minut.
W dużej misce delikatnie wymieszać mięso kiełbasy, bułkę tartą, 1/4 szklanki mleka, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej lub ziela angielskiego i 1/2 łyżeczki pieprzu. Używając mokrych rąk lub miarki, podziel mieszaninę na 20 kulek.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj klopsiki i brązowy ze wszystkich stron, o 5 minut w sumie.
Dodać bulion, przykryć garnek, i gotować na wolnym ogniu, aż klopsiki są gotowane przez, o 10 protokół.
Dodaj pozostałą gałkę muszkatołową lub ziele angielskie i 2 łyżki crème fraîche lub śmietany. Mieszaj, aby połączyć i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odcedzić ziemniaki i wrócić do ich gorącego garnka.
Dodać 6 łyżek mleka i 1/4 szklanki crème fraîche lub kwaśnej śmietany, doprawić solą i pieprzem.
Dodać połowę pietruszki, jeśli używasz, i rozbić ziemniaki. Ziemniaki na talerzu, na wierzch polać klopsikami i sosem. Wierzch z pozostałą pietruszką.
Podawać z dżemem borówkowym