Łatwe Skillet Steak Tacos ze zwęgloną kukurydzą i Sriracha

Przepis Easy Skillet Steak Tacos ze zwęgloną kukurydzą i Sriracha może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 572 kalorie, 56g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz chili w proszku, czosnek, grecki jogurt i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwe Tacos z indyka i squasha z Sriracha, Stek Tacos ze zwęgloną salsą, oraz Stek i zwęglone Tacos warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kminek, kolendrę, chili w proszku, oregano, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę mielonego czarnego pieprzu w misce. Wcierać agresywnie w stek, tak aby pracował we wszystkich pęknięciach i szczelinach.
Podgrzać połowę oleju w 12-calowym ciężkim dnie żeliwnym lub ze stali nierdzewnej patelni na dużym ogniu do lekkiego palenia.
Dodaj pół stek bez nakładania lub tłoczenia patelni i gotować, aż dobrze rumiane z pierwszej strony, o 3 protokół. Odwróć i gotuj, aż rumiane z drugiej strony i najgrubsza część steku rejestruje 54° na termometrze natychmiastowy odczyt, o 3 minuty dłużej.
Przenieś na duży talerz, aby odpocząć. Powtórz z pozostałym olejem i stekiem, a następnie dodaj do talerza.
Zmniejszyć ogień do medium i dodać kukurydzę. Gotować bez ruchu, aż dobrze zwęglone, o 3 protokół. Wymieszać, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni i zachować gotowanie, aż dobrze zwęglone z kilku stron, o 6 minut w sumie.
Dodać jalapeño, cebula, i czosnek i gotować, aż zmięknie, o 1 minuta dłużej.
Dodaj sok z limonki i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Doprawić do smaku solą i pieprzem i zmniejszyć ogień do minimum.
Rozprowadź tortille na mieszaninie, nakładając się w razie potrzeby. Przykryć i gotować, aż tortille zmiękną i ciepłe, o 1 minutę. Tymczasem stek pokroić cienko na ziarno.
Umieść tortille na talerzach i top z mieszaniną kukurydzy. Top ze stekiem, odrobiną jogurtu, i mżawka sriracha według życzenia.
Posypać miętą i podawać od razu z limonką.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.