Łatwe Serowe Klopsiki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łatwych serowych klopsików. Ten bezglutenowy i przyjazny przepis fodmap służy 3 i kosztuje $3.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 51g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wołowinę, nasiona kopru włoskiego, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pełne czerwone wino, możesz śledzić to danie główne z Kasza manna z kompot figowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwe Serowe Klopsiki, Pieczone Ziti z klopsikami / łatwe, serowe i pyszne, oraz Serowe Klopsiki Z Patelni dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkiej misce ubić koncentrat pomidorowy, Wino i ocet.
Wymieszaj mieloną wołowinę, ser, ryż, oregano, tymianek i nasiona kopru włoskiego w dużej misce, aż ser i przyprawy będą równomiernie rozmieszczone w mielonej wołowinie.
3 uformuj mieszaninę w kulki, używając około 1/3 szklanki na każdą dość dużą klopsikę. Jak klopsiki są wykonane, zwinąć je w mieszaninie pasty pomidorowej, powlekając je lekko i równomiernie, a następnie umieścić je w wolnej kuchence w jednej warstwie.
4 gdy wszystkie klopsiki są wykonane, przykryć kuchenkę i gotować na niskim przez 6 godzin, lub aż klopsiki są twarde i gotowane przez.
Składniki na powolną kuchenkę 2-3 1/2 kwarty:2 łyżki pasty pomidorowej doprawionej włoskiem2 łyżki pełnoziarnistego czerwonego wina, takiego jak Zinfandel Kalifornijski1/2 łyżki octu winnego czerwonego3/4 funty chudej mielonej wołowiny, najlepiej 93% chudej2 uncje (około 1/2 szklanki) ser provolone, drobno rozdrobniony1/4 szklanki niegotowanego białego ryżu długoziarnistego1/2 łyżeczki suszonego oregano1/2 łyżeczki suszonej tyme1 / 4 łyżeczki łyżeczka pokruszonych nasion kopru włoskiego
Składniki na powolną kuchenkę o pojemności od 6 do 8 litrów:1/4 szklanki pasty z pomidorów przyprawionych włoskiem1/4 szklanki czerwonego wina o pełnym składzie, takiego jak Zinfandel Kalifornijski1 łyżka octu z czerwonego wina2 funty chudej mielonej wołowiny, najlepiej 93% chudej4 uncje (około 1 szklanki) sera provolone, drobno rozdrobniony1/2 szklanki niegotowanego białego ryżu długoziarnistego1 1/4 łyżeczki suszonego oregano1 łyżeczka suszonej tyme3/4 łyżeczka rozdrobnionych nasion kopru włoskiego' uwagi• tu jest bardzo mało sosu, tylko trochę soków w wolnej kuchence. W rzeczywistości zaprojektowaliśmy je tak, aby były jak klopsiki w wersji z klopsikami. * Zastąp inne sery dla provolone-Asiago, szwajcarskiego, a nawet suszonego Pecorino-Romano, aby uzyskać bardziej asertywny smak. W rzeczywistości pakowane rozdrobnione provolone może być mielone na desce do krojenia, aby uzyskać większe nici na małe kawałki. Jeśli naprawdę chcesz iść na łatwiznę, spróbuj rozdrobnionej mieszanki włoskiego sera.
Podawać te klopsiki na makaronie-lub układać je plus dowolne kawałki sosu w pieczonych ziemniakach! Skróty zastępują równoważną ilość włoskiej przyprawy dla oregano, tymianku i rozdrobnionych nasion kopru włoskiego. Używaj mieszanki z tylko ziołami w mieszance, bez konserwantów lub chemicznych wypełniaczy-i być może bez soli, biorąc pod uwagę, ile jest w serze. ALL-AMERICAN KNOW-HOW do tworzenia klopsiki, zwilż ręce od czasu do czasu, aby utrzymać lepkie mięso z grudki do palców. Jednak nie przesadzaj; możesz dodać tyle naturalnej wilgoci z rąk, że klopsiki nie będą spójne.